Україна не приховує намірів повертати Крим військовим шляхом / скріншот

На полігоні неподалік від Старого Криму, який здетонував сьогодні вранці, в тому числі зберігалися боєприпаси великих калібрів - 122, 152 мм. Тому БК може розлітатися на багато кілометрів, розповів в ефірі "Настоящего времени" експерт, полковник запасу ЗСУ Владислав Селезньов. 

Селезньов розглядає кілька версій підриву цього складу - Storm Shadow, атака БПЛА або, навіть, французький SCALP топ-версії - дальності на 500 км.

"Або це був приліт Storm Shadow - місцеві мешканці кажуть, що було щонайменше три вибухи перед початком вторинної детонації, або ж це прилетіли невідомі добрі БПЛА - ударні дрони-камікадзе, або, можливо, відпрацювали українські кримські партизани, які дуже уважно стежать за переміщенням російських окупаційних військ залізничними та автомобільними дорогами Криму. Можливо, що це була диверсія, спрямована на ліквідацію цього складу з боєприпасами", - пояснив експерт.

Відео дня

У цьому ключі Селезньов згадав, що Україні не так давно Франція передала свій аналог Storm Shadow - SCALP, деякі версії якого можуть долітати за 500 км до супротивника.

"Буквально минулого тижня ми отримали інформацію про те, що близько 50 ракет типу SCALP, а це аналог Storm Shadow, нам передає уряд Франції. Я не готовий говорити про тактико-технічні характеристики SCALP, бо є різні його версії: і ті, що здатні долати відстані до 250 кілометрів, а є і топові версії, які здатні долати відстань до 500 кілометрів. Варіант застосування такого боєприпасу я виключати б не став. У будь-якому випадку ми дізнаємося, коли прийде час", - висловився Селезньов.

Пожежа на полігоні в Криму - головне

Вранці 19 липня на полігоні російських окупантів у Криму сталася велика пожежа з вторинною детонацією протягом декількох годин. 

Окупаційна влада готувала евакуацію одразу чотирьох населених пунктів. При цьому пропагандисти причини загоряння не уточнювали. 

У російських окупантів традиційно внаслідок детонацій "втрат немає".

В українській Держприкордонслужбі уточнили, що пожежа сталася на складі боєприпасів ЗС РФ у Криму. Україна свою причетність до "бавовни" не підтверджує.

Вибухи в Криму - останні новини

Україна не приховує намірів повертати Крим військовим шляхом - зараз ЗСУ націлені на те, щоб відрізати південне угруповання окупантів на півострові від засобів її постачання, тому "бавовна" все частіше прилітає по логістичних маршрутах росіян.

На першому етапі українські сили мали б завдати далекобійних ударів по військовій інфраструктурі ЧФ РФ, на другому - вразити інші важливі для окупантів цілі, щоб зробити півострів непридатним для військ армії країни-агресора, пояснив раніше колишній командувач армією США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес. 

Наприклад, 17 липня на Кримському мосту - головному транспортному "хабі" військ РФ - прогриміли нові вибухи, внаслідок чого було зруйновано один з прольотів автошляху.

Одна з масштабних операцій на ЧФ Росії була здійснена в жовтні 2022-го. Тоді, за підрахунками експертів, в результаті атаки невідомих морських безпілотників було пошкоджено щонайменше три кораблі у Севастопольській бухті. 

Вас також можуть зацікавити новини: