Черник додав, що для виконання цього завдання Україні потрібно від 100 до 150 одиниць ударного озброєння різних типів / скріншот

Тема з ракетами Taurus дуже перегріта, адже вони навряд зможуть змінити ситуацію на полі бою і, зокрема, повністю знищити Кримський міст.

"Так, це хороший аналог Storm Shadow, має дещо іншу комплектацію бойової частини. Адже якщо Storm Shadow просто зробить дірку у мості, то Taurus рознесе цілу секцію. Але щоб міст перестав бути функціональним, треба змішаний масований ракетний удар крилатими ракетами, балістичними й велика кількість безпілотників", – сказав військовий експерт, полковник Збройних сил України Петро Черник в ефірі телемарафону.

Він додав, що для виконання цього завдання Україні потрібно від 100 до 150 одиниць ударного озброєння різних типів. 

Відео дня

"Адже частину зіб'ють, частину відхилять від курсу. Адже міст має впасти не на одну секцію, а на кілька, хоча б на десятки метрів. І найголовніше – взяти під вогневий контроль його ремонт. А з цим може впоратися лише велика кількість далекобійних ракет. Німці мають всього 125 Taurus на озброєнні, 20-30 ракет погоди не зроблять. А більше їх просто не передадуть. Я більше дивлюся у бік ATACMS, ця зброя більш корисна для остаточного знищення Кримського мосту", – пояснив Черник.

Крім того, він додав, що в разі виконання цього завдання, Силам оборони України буде значно простіше деокупувати південь України. 

"Це була б фантастична перемога для нас. На 90% усе, що везеться в Крим, а півострів зараз найбільший за кількістю озброєний хаб на всій планеті, там насичено багато всього. Через Чонгарський перешийок забезпечується південний плацдарм. І якби ми могли перерізати в першу чергу залізничну гілку, бо вона головна, то південний плацдарм точно почав би задихатися і ми б мали перспективу виходу на Молочний Лиман (Мелітопольський район, – УНІАН) і там закріпитися. Перерізання сухопутного кордиору до Криму – це стратегічне завдання", – зазначив Черник. 

Ракети Taurus для України - головні новини

На думку воєнного експерта Олександра Мусієнка, Російська Федерація могла навмисно розсекретити переговори німецьких генералів, щоб запобігти будь-якій можливості передачі Україні ракет Taurus.

Йдеться про нещодавній злив російськими медіа запису розмови німецьких вищих військових чиновників щодо передачі ракет Taurus Україні

За словами спікера Повітряних сил Юрія Ігната, зараз над передачею Україні ракет Taurus працюють західні партнери та медіа.

Вас також можуть зацікавити новини: