Олександр Коваленко пояснив, чому деякі ракети супротивника ППО України не збила вчора / колаж УНІАН з фото facebook.com/командування Повітряних сил ЗСУ та скріншоту

Повномасштабна війна в Україні проти росіян триває, і вчора, 15 лютого, під час серйозного ракетного удару супротивника по нашій землі українські воїни перехопили лише одну ворожу балістичну ракету типу 9М723 для оперативно-тактичного комплексу "Іскандер-М" чи північнокорейську KN-23 із запущених шести.

Річ не в тім, що немає ракет для протиповітряної оборони, поділився думкою військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у матеріалі, опублікованому на obozrevatel.com. "…проблеми починаються з балістичними ракетами типу 9М723 ОТК "Іскандер-М" або KN-23. Із шести ракет було перехоплено тільки одну... Бо балістичні ракети можуть перехоплювати лише комплекси ЗРК (зенітно-ракетні комплекси, - Ред.) Patriot і SAMP/T, а вони стоять не в кожній області й не в кожному обласному центрі", - зазначив аналітик.

Коваленко додав, що кількість такого озброєння обмежена, і ворог неодноразово завдавав ударів саме по вразливих областях такою компонентою.

Відео дня

"Аналогічно і з 5В55 ЗРК С-300, якими переважно обстрілюють прифронтові зони та прикордоння. Наразі головним об'єктом для такого терору для росіян став Харків: час підльоту до нього таких ракет - лічені секунди. Тобто проблематика 9М723 ОТРК "Іскандер-М", KN-23 та 5В55 ЗРК С-300 саме в тому, що їх не скрізь фізично можуть перехопити", - повідомив оглядач.

Важливі новини України про війну - сьогодні це варто прочитати

Росіяни 15 лютого завдали по українській землі потужного ракетного удару, зокрема, ворог запустив шість балістичних ракет "Іскандер-М"/KN-23 з Воронезької області, дві зенітні керовані ракети С-300 з Бєлгородської, 12 крилатих ракет Х-555/Х-101/Х-55 зі стратегічних бомбардувальників-ракетоносців, дві крилаті ракети "Калібр" з Новоросійська й чотири керовані авіаційні ракети Х-59 з Курської області та поки ще окупованої частини Запорізької області.

Українським воїнам вдалося ліквідувати вісім крилатих ракет Х-555/Х-55/Х-101, два "Калібри" й дві ракети Х-59. Варто зазначити, що загалом станом на 16 лютого наші захисники знищили вже 1 895 крилатих ракет супротивника.

Вас також можуть зацікавити новини: