Дональд Трамп / REUTERS

Республіканці в комітеті розвідки Палати представників завершили проект доповіді, в якому йдеться про те, що не було ніякої змови або координації дій між президентською кампанією нинішнього американського очільника Дональда Трампа і Росією.

Про це повідомляє Associated Press.

Після розслідування тривалістю у рік республіканець Майк Конавей заявив, що комітет завершив опитування свідків і поділиться цією доповіддю з демократами у вівторок, 13 березня.

Відео дня

Читайте такожСправа про втручання РФ: партнер екс-голови штабу Трампа офіційно визнав себе винним

"Ми не знайшли ніяких доказів змови", - повідомив Конавей журналістам й припустив, що ті, хто вірить у змови, читають надто багато шпигунських романів. "Ми виявили, можливо, деякі помилки, недоречні зустрічі, невідповідні рішення на зустрічах. Але тільки Том Кленсі або Вінс Флінн (американські письменники - УНІАН) могли взяти цю серію ненавмисних контактів, зустрічей, чого завгодно, і вплести це в якійсь шпигунський трилер, який міг би з цього вийти", - додав Конавей.

Зазначається, що громадськість не побачить звіт, доки демократи не розглянуть його, а розвідувальне співтовариство вирішить, яка інформація може стати загальнодоступною. Цей процес, може зайняти тижні. 

Демократи, ймовірно, опублікують окремий звіт з абсолютно іншими висновками.

Раніше стало відомо, що американська розвідка знайшла докази того, що підтримувані Росією агенти порушили роботу виборчих систем та вебсайтів у сімох штатах: Алясці, Аризоні, Каліфорнії, Іллінойсі, Техасі, Флориді та Вісконсіні.