Пол Манафорт / REUTERS

Адвокати скандального політтехнолога Пола Манафорта не стали викликати свідків, а сам Манафорт також не став давати свідчення.

Читайте такожМанафорт отримав від українських політиків 31 мільйон доларів у 2012 році - ЗМІ

Про це повідомляє «Радіо Свобода», посилаючись на західні ЗМІ та кореспондента CNN Джима Скютто.

Зазначається, що напередодні сторона обвинувачення завершила допит свідків зі свого боку. Допит тривав 10 днів. Сьогодні аналогічним правом міг скористатись захист, однак юристи Манафорта не стали цього робити.

Журналіст "Голосу Америки" Мирослава Гонгадзе повідомила, що захист подав клопотання про звільнення Манафорта від відповідальності на базі того, що важко довести факт здійснення ним спекуляцій, намагаючись отримати свій кредит у 16 млн доларів від банку. Проте суддя став на сторону урядової позиції, тобто сторону звинувачення.

У середу 15 серпня відбудуться дебати сторін.

Як повідомляв УНІАН, справа Манафорта є частиною розслідування спецпрокурора Департаменту юстиції США Мюллера про можливе втручання Росії в президентські вибори 2016 року, щоб схилити їх результат на користь Трампа.

Манафорту пред'явлено звинувачення у відмиванні грошей, які він отримав, працюючи в Україні. Його також звинувачують у тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів Януковича.

У звинуваченні Федеральної колегії присяжних, спрямованому до окружного суду у Вашингтоні, зазначається, що Манафорт і його бізнес-партнер Рік Гейтс за співпрацю з оточенням Януковича отримали десятки мільйонів доларів. Зокрема, між 2006 і 2015 роками вони виступали як незареєстровані агенти уряду України, політичних сил Партії регіонів і «Опозиційного блоку».