Ілюстрація / REUTERS

Офіс генпрокурора Стамбула повідомив, що журналіста Джамаля Хашоггі задушили незабаром після того, як він зайшов в будівлю консульства Саудівської Аравії.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Daily Sabah. Також прокуратура підтвердила повідомлення, які циркулювали раніше в ЗМІ,  що тіло журналіста розрізали на шматки і знищили. При цьому, за даними прокуратури, вбивство відбувалося за заздалегідь підготовленим планом.

Крім того, за даними турецької сторони, переговори прокуратур Туреччини та Саудівської Аравії з розслідування вбивства Хашоггі не принесли результатів. Так, саудівська делегація не відповіла на питання про наявність плану вбивства, не назвала ім'я турецького спільника вбивць, не вказала місцезнаходження останків.

Відео дня

Читайте такожЛондон знав про підготовку викрадення саудівського журналіста - ЗМІ

У письмовій формі саудівська сторона запросила генпрокурора Стамбула Ірфана Фидана в Саудівську Аравію разом з доказами для подальших переговорів.

Саудівські офіційні особи спочатку наполягали на тому, що Хашоггі покинув будівлю 2 жовтня. Турецька сторона стверджувала, що він був убитий всередині командою агентів, спеціально спрямованої із Саудівської Аравії.

Пізніше Саудівська Аравія змінила свою позицію по смерті Хашоггі і повідомила, що його вбивство було умисним.