Ребекка Хармс закликає вийти з Інтерполу у разі обрання його головою росіянина / фото УНІАН

Депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс закликала країни Європейського Союзу вийти з Інтерполу, якщо організацію очолить російський генерал-майор Олександр Прокопчук.

"Якщо віце-президент-росіянин очолить Інтерпол, країни ЄС повинні залишити Інтерпол", - написала євродепутат на сторінці в Twitter.

Як відомо, переобрати голову міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол мають після того, як наприкінці вересня зник голова цієї поліцейської організації Мен Хунвей, який згодом з'явився в Китаї, де відносно нього ведеться розслідування у справі про корупцію.

«Фаворитом» на виборах нового голови Інтерполу називають генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука. Він з 2006 по 2011 роки був заступником начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, а потім очолив цю організацію. У 2016 році Прокопчук став віце-президентом Інтерполу.

Довідка. Інтерпол - міжнародна організація, основним завданням якої є об'єднання зусиль національних правоохоронних органів країн-учасниць у сфері боротьби з загальнокримінальною злочинністю. Статут Інтерполу суворо забороняє займатися втручанням або діяльністю політичного, військового, релігійного і расового характеру.