Дві бомби вибухнули у католицькому соборі під час недільної меси / фото korrespondent.net

Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за подвійний теракт, який був скоєний у неділю, 27 січня, у католицькому соборі на півдні Філіппін.

Про це повідомляє американська компанія SITE Intelligence Group, яка спеціалізується на моніторингу повідомлень ісламістів, передає Deutsche Welle.

Згідно із повідомленням ІД, на яке посилається SITE Intelligence Group, двоє смертників-ісламістів підірвали себе у церкві та на паркувальному майданчику біля неї в місті Холо в провінції Сулу.

Відео дня

Читайте такожНа Філіппінах біля торгового центру прогримів вибух, є загиблі

Згідно з уточненими даними, жертвами теракту стали щонайменше 18 осіб, понад 80 осіб отримали поранення. Раніше місцева поліція повідомляла про більшу кількість загиблих, проте згодом ці дані були уточнені у бік зменшення.

Як повідомляв УНІАН, дві бомби вибухнули у католицькому соборі під час недільної меси на півдні Філіппін, на острові Мінданао в місті Джоло, де активізувалися мусульманські бойовики.

Більшу частину населення міста Холо і загалом провінці Сулу становлять мусульмани. 21 січня на півдні Філіппін пройшов референдум, яким було затверджено створення в країні нового автономного мусульманського регіону, проте жителі Сулу голосували переважно проти.