Помпео попередив Лаврова про готовність запровадити другий етап санкцій / фото David Dibert, pexels.com

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео попередив главу МЗС РФ Сергія Лаврова про готовність запровадити другий етап санкцій проти Росії через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у британському Солсбері.

Як йдеться у повідомленні на сайті Державного департаменту США, телефонна розмова Помпео і Лаврова відбулася вчора, 12 лютого.

Читайте такожГРУ отруїло "Новачком" постачальника зброї в Україну - Bellingcat

Відео дня

"Держсекретар Помпео знову заявив про налаштованість США притягнути Росію до відповідальності за застосування нею хімічної зброї у Солсбері (Сполучене Королівство) за допомогою санкцій, як це передбачено законом про ліквідацію хімічної і біологічної зброї", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Помпео наголосив на позиції Сполучених Штатів стосовно Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД), яка полягає у тому, що ця угода втратить чинність через шість місяців, якщо Росія не почне її виконувати.

Також Помпео і Лавров обговорили ситуацію у Венесуелі та мирний перехід до демократії у цій країні.

Як повідомляв УНІАН, у США ще у листопаді 2018 року заявили про намір запровадити другий етап санкцій проти Росії через отруєння Скрипалів.

27 серпня 2018 року набули чинності санкції Сполучених Штатів проти Росії, запроваджені через отруєння Скрипалів. Обмежувальні заходи умовно назвали першим етапом санкцій. Санкції передбачають припинення зовнішньої допомоги Росії, за винятком екстреної гуманітарної допомоги, поставок продовольства і продуктів сільського господарства. Крім того, санкції передбачають припинення продажу зброї і будь-яких товарів оборонного призначення, оборонних послуг, проектних і будівельних послуг. При цьому США в інтересах національної безпеки не обмежують співпрацю в космічній сфері.

У січні представники Демократичної партії США закликали адміністрацію Дональда Трампа запровадити другий етап санкцій проти Росії через отруєння Скрипалів.