Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі заявили, що питання про єдину валюту Російської Федерації й Республіки Білорусь має обговорюватися, але конкретики поки що немає.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи слова глави білоруської держави Олександра Лукашенка.

«Річ у тому, що певні дії, зокрема, щодо загальної валюти, - це те, що прописано в наявних документах між нами. Конкретики ніякої немає, але ця тема може й має обговорюватися, якщо ми далі рухаємося шляхом союзного будівництва», - сказав Пєсков.

Відео дня

Він уточнив, що все це є предметом «експертної розмови», і нагадав про існування відповідних робочих груп.

При цьому Пєсков не став коментувати заяви Лукашенка про те, що практично все населення Білорусі проголосувало б проти включення до складу Росії, якби такий референдум проводився, а заявив, що відносини між країнами є «союзними і братніми».

Читайте такожЛукашенко запевнив, що його діти не хочуть бути президентами

«Ось це ось тепле ставлення до Білорусії, звичайно, я думаю, що, напевно, у нас домінує. А в основному я не беруся коментувати», - сказав Пєсков.

За його словами, зустріч президентів РФ і Білорусі поки що не планується, але за необхідності може бути оперативно організована.

Раніше Лукашенко заявив, що підтримує введення в Союзній державі єдиної валюти, але це має бути і не білоруський, і не російський рубль.

При цьому президент Білорусі заявив, що згоден, щоб емісійний центр єдиної валюти було розташовано на території Росії.

Водночас білоруський президент зазначив, що, якщо сьогодні провести референдум на тему об'єднання з Росією, 98% білорусів проголосують проти.

Як повідомляв УНІАН, в грудні 2018 року прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив про готовність країни реалізовувати всі пункти договору про створення Союзної держави Росії й Білорусії від 1999 року, включаючи створення єдиного емісійного центру, єдиної митної служби, суду, Рахункової палати. Договір про створення Союзної держави, зокрема, передбачає поетапне введення єдиної грошової одиниці (валюти) з одночасним створенням єдиного емісійного центру.