Протести в Тбілісі / REUTERS

Антиросійські протести у Грузії продовжаться сьогодні ввечері.

Про це заявив один із лідерів опозиційної партії «Європейська Грузія» Гіга Бокерія, передає «Интерфакс».

Акція продовжиться біля будівлі парламенту в Тбілісі в п'ятницю, 21 червня, о 19:00 за місцевим часом.

Відео дня

«Після події вже неможливо буде зупинити процес», - повідомив він.

За його словами, дві третини присутніх грузинських протестувальників були налаштовані мирно, проте саме вони постраждали найбільше.

«Ми вимагаємо негайної відставки голови парламенту (Іраклія) Кобахідзе, відставки міністра внутрішніх справ (Георгія) Гахарія, а також внесення змін у виборчий кодекс, зокрема, переходу виборчої системи на пропорційні вибори», - розповів про вимоги опозиції Бокерія.

Як повідомляв УНІАН, масові протести в Тбілісі спровокував виступ депутата-комуніста російської Держдуми Сергія Гаврилова, який прибув на Міжпарламентську асамблею православ'я, що проходила в парламенті Грузії.

Протестувальники виступили проти російської окупації Грузії, а також вимагали відставки спікера парламенту, керівників МВС і Служби державної безпеки

У сутичках, за даними Міністерства охорони здоров'я Грузії, постраждали 69 осіб. При цьому відомство стверджує, що більше половини з них - поліцейські.

Нагадаємо, в серпні 2008 року Росія окупувала 20% території Грузії, створивши дві так звані держави - Абхазію і Південну Осетію, і згодом визнавши їх незалежність. Ці регіони вже більше 10 років існують виключно на дотації від РФ, а визнали їх лише кілька країн світу. Грузія перервала дипломатичні відносини з Росією у вересні 2008 року.