Уряди Франції і Німеччини підкреслюють свою позицію щодо незаконності анексії Криму Росією / фото УНІАН

У Німеччині і Франції розраховують, що майбутня зустріч лідерів країн «нормандського формату», яка має відбутися у Парижі, сприятиме урегулюванню ситуації на Донбасі.

Про це йдеться у спільній франко-німецькій декларації за підсумками засідання урядів двох країн в Тулузі, опублікованій на сайті німецького уряду.

У декларації йдеться, що Франція і Німеччина співпрацюють заради миру і стабільності та поділяють переконання, що демократія і міжнародне право мають важливе значення для ухвалення довгострокових вирішень складних криз, які впливають на європейську безпеку.

Відео дня

Читайте також"Нормандська четвірка" може затвердити "дорожню карту" мирного процесу на Донбасі - Яременко

«Ми вітаємо останні позитивні тенденції з виконання Мінських угод і розраховуємо на наступну зустріч у «нормандському форматі» у Парижі, яка має забезпечити прогрес в урегулюванні конфлікту на сході України», - наголошується у декларації.

Також уряди Франції і Німеччини підкреслюють свою позицію щодо незаконності анексії Криму Росією.

«Ми також підтверджуємо нашу налаштованість продовжувати діалог з Росією на основі спільних принципів Європейського Союзу, включаючи контроль над озброєннями та нерозповсюдженням (зброї масового знищення - УНІАН)», - йдеться у декларації.

Як повідомляв УНІАН, 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін, в рамках якого в Україну повернулися 35 громадян, в тому числі 24 моряки, захоплені ФСБ Росії восени 2018 року в районі Керченської протоки.

4 жовтня у Станиці Луганській відкрили тимчасовий обхідний міст і розпочали демонтаж зруйнованих конструкцій основного мосту.