Вулицями можуть пересуватися тільки місцеві мешканці / jam-news.net

Вранці 28 листопада у Тбілісі (Грузія) правоохоронці огородили прилеглі до парламенту вулиці металевим парканом. Протестувальники назвали його «берлінською стіною».

Про це інформує JamNews.

Також перекрита вулиця, де знаходиться адміністрація президента.

Відео дня

За словами начальника патрульної поліції Важі Сирадзе, залізні конструкції були встановлені у безпосередній близькості від парламенту через заходи безпеки: аби протестувальники «не застосовували насильство до поліції».

Читайте такожУ Тбілісі вночі спецпризначенці розігнали акцію протесту, затримавши 28 демонстрантів - ЗМІ

За словами Сирадзе, вулиці поряд з парламентом будуть перекриті доти, доки тривають акції й існує загроза пікетування входів до парламенту.

Вулицями можуть пересуватися тільки місцеві мешканці.

Попри паркан протестувальники та лідери опозиції збираються біля парламенту й планують продовжити його пікет. Учасники акцій стукають по металевих конструкціях, свистять та викрикують лозунги.

«Вони зробили самі половину нашої роботи. Нам не потрібні входи, ми будемо стояти там, де вони самі й забарикадувались», – сказав один з лідерів «Європейська Грузія» Гіга Бокерія.

Опозиція назвала паркан «берлінською стіною».

«Я хочу привітати  пана Бідзину Іванішвілі та «Грузинську мрію» з цим дивом… Що це? Берлінська стіна у грузинській столиці? І вони думають, що можуть досягнути політичних цілей? Вони думали й вигадали такий ідіотизм, який навіть у Росії не роблять», – заявив представник партії «Єдиний національний рух» Гіоргій Барамідзе.

Як повідомляв УНІАН, через провал парламентом голосування по конституційній реформі виборчого законодавства 14 листопада опозиція і громадські активісти оголосили про початок безстрокових протестів і розбили перед будівлею парламенту на проспекті Руставелі наметовий табір.

Перед тим вони вже висунули владі такі вимоги: призначення дострокових парламентських виборів за пропорційною системою; формування тимчасового, технічного уряду; реорганізація Центральної виборчої комісії.

Для ухвалення законопроекту про проведення парламентських виборів у 2020 році за пропорційною системою з нульовим виборчим бар'єром у грузинському парламенті не вистачило 12 голосів. Після цього учасники руху «Соромно», громадські активісти й представники опозиційних партій перекрили проїжджу частину проспекту Руставелі, влаштувавши сидячий страйк.