Буркіна-Фасо \ REUTERS

У Буркіна-Фасо, на заході Африки джихадисти напали на одне з міст, в результаті чого загинуло близько 35 мирних жителів.

Читайте такожВнаслідок теракту у Буркіна-Фасо загинула українська родина - МЗС

Про це заявив президент західноафриканської країни Рош Марк Крістіан Каборе пізно ввечері у вівторок. "Цей варварський напад призвів до загибелі 35 цивільних осіб, більшість з яких були жінки", - повідомив Каборе, передає 112.ua.

Відео дня

Він також додав, що в результаті зіткнень з силами безпеки було вбито 80 джихадистів. Сім співробітників сил безпеки, які билися з бойовиками, також загинули.

Насильство, яке спалахнуло в місті Арбінда в Сахельському районі недалеко від кордону країни з Малі, тривало кілька годин.

Відомо, що в Буркіна-Фасо діє низка ісламських екстремістських груп, а в цьому районі часто відбуваються напади джихадистів. Прояви екстремізму в цій країні почастішали після того, як в 2016 і 2017 роках у столиці Уагадугу на популярні туристичні місця було вчинено кілька нападів.

За даними ООН, часті атаки бойовиків на півночі і сході країни вже призвели до переміщення понад півмільйона осіб.

Хоча Франція і США надали Буркіна-Фасо допомогу у підготовці збройних сил, країні досі не вдалося приборкати зростання екстремістського насильства.