2020 рік може виявитися дуже не простим для США і світу / Flickr/TheeErin

Не так через шпигунство урядів, як через зростання пристроїв на зразок Amazon Ring й інших схожих ґаджетів, кількість камер спостереження у світі перевалить за прогнозований раніше мільярд. До кінця 2020 року у більшості міст планети лишиться зовсім трохи місць, які б не записувалися постійно на відео. Тож люди стануть частіше відвідувати передмістя й невеличкі міста.

Про це пише професор Єльського університету Стівен Картер на сторінках Bloomberg. Він склав список передбачень на 2020 рік, але зауважує, що деякі з них серйозні, а деякі - навпаки. Однак, роботу "сортування" передбачень він лишає читачеві.

На його думку, у вимірі технологій 2020-й стане другим роком поспіль, в якому NASA продемонструє велику неефективність у наближенні втілення своєї великої мети повернути людей на Місяць до 2024 року. Однак, від цієї мрії все ж ніхто не відмовиться. Швидше за все, дату висадки на супутнику Землі знову перенесуть на потім.

Відео дня

Читайте такожNASA показало прототип роботизованого місячного модуля

Через глобальне потепління темп танення криги в Арктиці буде продовжувати зростати й в наступному році. І це, на думку автора, дуже легко передбачити. Однак, інноваційні ідеї з пом'якшення наслідків в дусі відкачування річкової води на південь, щоб вона не текла на північ, будуть відкинуті скептиками як надто дорогі, а активістами - як відволікання від гострої необхідності підписати купу угод.

Плітки про те, що Росія може анексувати свого давнього союзника Білорусь, змусить диктатора Олександра Лукашенка шукати зближення зі США і Заходом. Навіть зараз Мінськ імпортує американських товарів на майже півмільярда доларів щорічно. Найбільша стаття цих витрат припадає на мінеральні добрива. Російський автократ Володимир Путін буде вважати зближення Білорусі й США стратегічною загрозою. Тож він почне грати м'язами.

"Президент Дональд Трамп буде запевняти усіх, що його "добрий друг" Путін "дозволить Білорусі йти власним шляхом". Експерти здригнуться не лише від формулювань про "доброго друга", а й від слова "дозволить"", - пише автор.

Читайте такожForeign Policy: В 2020 році війна в Україні буде серед 10 конфліктів, за якими потрібно стежити

Найбільш дохідним фільмом 2020 року стане "Диво Жінка 1984" від Warner Brothers. Люди будуть дивуватися й говорити: "Хіба це не інтелектуальна власність Disney? Хіба так можна?". Disney буде думати про те ж й почне активну роботу, щоб виправити проблему.

Конгрес схвалить майже повну заборону "вейпів" у США. А президент Дональд Трамп підпише рішення, зробивши його законом ще до того, як будуть проведені ґрунтовні дослідження щодо загроз для здоров'я.

Фондова біржа США буде продовжувати зростати у першому півріччі 2020 року, встановивши кілька нових рекордів. З наближенням політичних конвенцій влітку ринки почнуть кульгати. Коли ж виборчий сезон розгорнеться на повну, почнеться значне просідання. Ліві назвуть його крахом, а праві - корекцією. Після виборів ринки почнуть різке зростання.

Читайте такожСША розробляють тактику інформаційної війни з Росією - ЗМІ

В президентській гонці демократи перетягнуть на свій бік Аризону, Пенсильванію й Вісконсін, але республіканці здобудуть Нью-Гемпшир. Результат виборів буде прив'язаний до рішення американської Колегії виборщиків. Згідно з розділом 1 статті ІІ Конституції США, вибір буде робити Палата представників Конгресу. Демократи, які мають більшість у нижній палаті, будуть хвалити проникливість авторів головного закону, аж поки не зрозуміють, що насправді у такій ситуації кожен штат має один голос. Тут вони згадають, що автори Конституції були расистами, які намагалися врятувати рабство. І що думка таких монстрів не повинна грати роль в сучасному управлінні.

26 здебільшого "червоних" штатів у Палаті представників проголосують за кандидата-республіканця. 22 "сині" штати - за демократа. Ще два штати, які мають змішане представництво, не проголосують ніяк, що знову заведе ситуацію в глухий кут. Вирішення проблеми віддадуть судам. Лист, підписаний кількома сотнями професорами права, буде закликати суддів, призначених Трампом, оголосити про самовідвід у справі через свою упередженість. Телевізійні коментатори підхоплять ці заклики. Консервативні блогери будуть говорити, що це "черговий" доказ спроби перевороту у Вашингтоні.

Читайте такожТрампу можуть пред'явити нові обвинувачення в рамках імпічменту

Перш ніж суди винесуть хоч якесь рішення, політичні партії погодяться провести нові президентські вибори у лютому 2021 року. До того часу Трамп буде лишатися на своїй посаді, але не зможе ухвалювати жодне рішення без схвалення Конгресу. Одразу ж з'являться судові позови, покликані заблокувати цей план. Сам Трамп теж подасть скаргу в суд, стверджуючи, що оскільки його ніхто не переміг на виборах, він повинен лишитися законним президентом за замовчуванням.