В Ізраїлі занепокоєні тим, що в Україні вшановують "антисемітських ідеологів" / comments.ua

Міністерство закордонних справ (МЗС) Ізраїлю засудило публічне вшанування в Україні «антисемітських ідеологів українського національного руху» та «відповідальних за вбивство євреїв під час Голокосту».

Читайте такожУ Парижі відбулася Європейська конференція з протидії антисемітизмуВідповідну заяву ізраїльського МЗС оприлюднило посольство Ізраїлю в Україні на сторінці в Facebook.

«Особи, відповідальні за вбивство євреїв під час Голокосту та погромів, а також антисемітські ідеологи українського національного руху останнім часом стали предметом публічного вшанування в Україні. У відповідь на це й на розголос в українській пресі ізраїльське міністерство закордонних справ висловлює засудження цих явищ», – ідеться в заяві.

Відео дня

У відомстві наголосили, що «збереження пам'яті про Голокост та боротьба з антисемітизмом – включно із глорифікацією антисемітів та вбивць євреїв – не є внутрішньою справою жодної країни»: «Навпаки, це основний обов'язок та відповідальність кожного ізраїльського дипломата. Це є проявом спільного морального обов'язку перед Ізраїлем та його багатьма союзниками по всьому світу».

Раніше УНІАН повідомляв, що 2 січня посли Польщі та Ізраїлю в Україні Бартош Ціхоцкі і Джоель Ліон висловили занепокоєння щодо вшанування в Україні пам’яті діячів ОУН та УПА.