Російський найманець Володимир Скопінов (у центрі) загинув у Лівії / svoboda.org

На початку року в Лівії був ліквідований найманець з Росії, "морпех Володимир".

Як пише Радіо Свобода, "морпіхом" виявився 39-річний житель Санкт-Петербурга Володимир Скопінов, який в період 2014-2016 років воював на Донбасі на стороні проросійських бойовиків.

Відзначається, що терорист він брав участь у боях проти української збройних сил у районі Круглика, річки Міус та Дебальцевого.

Відео дня

Читайте такожForeign Policy: Росія втручається у війну в Лівії заради впливу на Європу

Обставини загибелі російського найманця в Лівії не повідомляються. Про його смерть вперше стало відомо 27 січня в російській соцмережі.

Як випливає з фотографій у видаленому записі Скопінова, до того як стати найманцем, він служив у 61-й окремій Кіркенеській Червоного прапора бригаді морської піхоти. Бійці цієї бригади, як раніше з'ясували за допомогою відкритих джерел волонтери української розслідувальної спільноти InformNapalm, воювали в Сирії, охороняючи Пальміру і беручи участь у супроводі до порту Тартус вогнеметних систем "Солнцепек" під час їх відправки в Росію після завершення активної фази бойових дій проти угруповання "Ісламська держава" і сирійської збройної опозиції.

Володимир Скопінов (крайній праворуч) у районі Дебальцевого / svoboda.org

Як повідомляв УНІАН, у Лівії функціонує визнаний ООН уряд національної згоди на чолі з прем'єром Фаєзом Сараджем зі штаб-квартирою в Триполі, і так званий східний уряд, який очолює Абдалла Абдуррахаман ат-Тані.

Східний уряд підтримує бунтівний генерал Халіфа Хафтар, який з квітня 2019 року веде наступ на Триполі. Він прагне повалити уряд Сараджа. Хафтара підтримують Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати і Росія. Зараз у Лівії перебувають 2,5 тисячі бійців приватної військової компанії Вагнера і шість тисяч бійців з Судану, заявляє президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.