Ілюстрація / REUTERS

Рада Європейського Союзу затвердила угоду про вихід Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії зі спільноти.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Європейської ради.

Зокрема, за письмовою процедурою Рада ЄС схвалила рішення про завершення укладення угоди про вихід Британії з Євросоюзу.

Відео дня

24 січня керівники ЄС та Британії підписали цю угоду, а Європарламент 29 січня більшістю голосів ратифікував її.

Читайте такожВихід Британії з ЄС: як це вплине на Україну та Європу

"Угода про вихід стане чинною після виходу Сполученого Королівства з ЄС 31 січня опівночі за центральноєвропейським часом. З цього часу Велика Британія більше не буде членом ЄС і вважатиметься третьою країною", - йдеться у повідомленні.

Угода забезпечує упорядкований вихід Британії з ЄС. Вона стосується прав громадян, фінансового регулювання, перехідного періоду, а також інших питань.

З набуттям угодою чинності розпочнеться перехідний період, що триватиме до 31 грудня 2020 року. Цей період запроваджено для того, щоб дати більше часу громадянам та бізнесу адаптуватися до нових умов після виходу Британії з ЄС.

"Під час перехідного періоду Сполучене Королівство продовжить застосовувати законодавство ЄС, але не буде представлене в інституціях ЄС. Перехідний період може бути подовжений на один або два роки, якщо обидві сторони погодяться на це до 1 липня 2020 року", - йдеться у повідомленні.

Також сказано, що переговори про майбутнє партнерство між ЄС та Британією розпочнуться одразу після Brexit.

Як повідомляв УНІАН, референдум про Brexit відбувся у Великій Британії та на Гібралтарі 23 червня 2016 року.

29 березня 2017 року розпочалася процедура офіційного виходу Британії з Європейського Союзу.