Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Путін / REUTERS

Президенти Туреччини й Росії за підсумками двосторонньої зустрічі в Москві домовилися про режим припинення вогню в сирійській провінції Ідліб, воно набуде чинності після 00:00 6 березня.

Про це Реждеп Таїп Ердоган і Володимир Путін заявили під час спільної прес-конференції за результатами перемовин. Президенти та їхні групи переговорників вели перемовини протягом майже семи годин, повідомляє Громадське.

Путін спершу наголосив на загостренні напруження в Сирії протягом останніх кількох місяців, поклавши відповідальність за це на сирійські «бандформування». За його словами, російська авіабаза «Хмеймім» у сирійській провінції Латакія з початку року зазнавала нападу 11 разів.

Читайте такожРосія скинула бомби на притулок біженців у Сирії: 16 загиблих (фото 18+, відео)

Президент РФ також висловив співчуття сім’ям загиблих турецьких солдат.

«Ми не завжди погоджуємося з нашими турецькими партнерами. Але щоразу в критичний момент, спираючись на досягнутий рівень наших двосторонніх відносин, нам завжди вдавалося знайти спільні точки дотику й знаходити рішення проблем. Так сталося й цього разу», - сказав Путін.

Своєю чергою, Ердоган нагадав про тяжке гуманітарне становище в Сирії внаслідок збройного загострення.

«За останніми даними, біля нашого кордону зараз перебуває 1,5 млн людей. Це позбавило регіон (Ідліб) населення й, вочевидь, поставило Туреччину в складне становище», - зазначив президент.

Ердоган також повідомив, що проведе зустріч високого рівня з Путіним найближчим часом.

«Сьогоднішні перемовини... є вираженням нашого бажання досягти повного врегулювання війни в Сирії... Сьогодні (5 березня) після півночі набуде чинності негайне припинення вогню», - додав президент Туреччини.