Помпео розкритикував Китай через коронавірус / REUTERS

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Пекін у приховуванні від світу важливої інформації про спалах епідемії COVID-19.

Читайте такожУ МОЗ назвали кількість хворих на коронавірус в Україні

Як повідомляє «Голос Америки», таку заяву Помпео зробив в ефірі радіопередачі Washington Watch.

Відео дня

Глава Держдепу заявив, що повільність Пекіна в обміні інформацією про вірус створила ризики для людей у всьому світі, і сказав, що це «дійсно поставило під загрозу тисячі життів».

«Я стурбований тим, що це приховування, ця дезінформація, якою займається Комуністична партія Китаю, все ще позбавляє світ необхідної інформації, щоб ми могли запобігти повторенню нових випадків», - додав Помпео.

Нагадаємо, коронавірус COVID-19 був вперше зафіксований у китайському місті Ухань в кінці січня минулого року. Попри всі зусилля китайської влади хвороба вирвалася за межі країни, 11 березня ВООЗ оголосила пандемію коронавірусу.

Станом на ранок 25 березня коронавірусною інфекцією в світі захворіли 423 тис. 121 людина. Одужали 108 тис. 619 людей, померли - 18 тис. 919.

До дійсного моменту в Китаї хвилю епідемії вдалося перемогти. З сьогоднішнього дня китайські власті скасували карантин в провінції Хубей.

Читайте також: