REUTERS

Про це заявив представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців Ян Капич, повідомляє ТАСС.

За його словами, біженці зібралися на станції "Товарник" поблизу хорватського кордону. "Тут знаходяться від 4 до 5 тисяч осіб, - сказав Капич. - Потяги прибувають, але вони не можуть взяти всіх цих людей".

Читайте такожПрем'єр Угорщини: У відносинах з мігрантами ми керуємося власним здоровим глуздом

Відео дня

Зазначається, що мігранти та біженці продовжують приїжджати на територію республіки, зараз число іноземців, що перейшли кордон, досягло 5650 осіб.

Раніше хорватське ТБ повідомило, що за минулу добу кордон країни з боку Сербії перетнули близько 4 тисяч осіб.

Читайте такожХорватія пообіцяла пропустити мігрантів через свою територію

Згідно з повідомленням, закриття Угорщиною свого кордону направило в бік Хорватії маршрут прямування нелегалів, які прагнуть в країни Західної Європи. Міністр закордонних і європейських справ Хорватії Весна Пусіч заявила, що республіка зможе впоратися з прийомом декількох тисяч мігрантів, однак ще десятки тисяч будуть їй уже не під силу. Разом з тим вона підкреслила, що всі прибулі будуть розміщені, нагодовані, їм буде надана медична допомога, поки вирішуватиметься питання про їх статус.

Як відомо, Угорщина з 15 вересня перекрила кордон з Сербією, а в середу призупинила роботу основного пункту пропуску в Реске на 30 днів. Через це мігранти, які скупчилися на кордоні, виступили з протестами і спробували силою проникнути на територію країни. В результаті зіткнень з угорською поліцією постраждали близько 300 осіб, у тому числі близько 30 дітей, 20 вартових правопорядку, а також кілька журналістів.