Меркель / REUTERS

Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель після зустрічі з президентом Вірменії Сержом Саргсяном, передає українська редакція "Німецької хвилі". "Розв'язання конфліктів у регіоні має першочергове значення", - сказала Ангела Меркель.

Читайте такожКонфлікт у Карабасі: Ердоган побачив "російський слід" і назвав РФ стороною конфлікту у Грузії, Україні та Сирії

У свою чергу Серж Саргасян на спільній з канцлером прес-конференції знову звинуватив Азербайджан в ескалації конфлікту та заявив, що народ Нагірного Карабаху не бажає війни. "Він (народ. - Ред.) бажає самостійно керувати своєю долею, творити своє майбутнє, щоб їхні діти могли жити мирно і в демократичній країні", - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, конфлікт у Нагірному Карабаху спалахнув з новою силою 2 квітня, коли на лінії розмежування почалися бойові дії із використанням артилерії та авіації. 

Нагадаємо, Німеччина з 1 січня 2016 року в порядку ротації на один рік перебрала головування в ОБСЄ. Берлін обіцяв зосередитися в першу чергу на п'яти важливих напрямках у діяльності ОБСЄ, а саме: кризовому менеджменті, попередженні конфліктів та подолання їх наслідків, наданні майданчика для діалогу, вирішенні економічних та екологічних питань та захисті прав людини.