REUTERS

Він називає цей інцидент «небезпечною і бездумною провокацією», передає Радіо Свобода.

14 квітня Джон Керрі заявив, що військовий корабель США, який перебував у міжнародних водах, міг би збити російський винищувач Су-24 відповідно до правил ведення бойових дій.

За словами Керрі, спілкування з офіційними особами у Москві дає сподівання, що таке небезпечне зближення не повторюватиметься.

Відео дня

Раніше у четвер у Міністерстві оборони Росії заявили, що російські літаки облетіли американський есмінець «Дональд Кук» у Балтійському морі з дотриманням всіх заходів безпеки.

Читайте також"Це серйозний інцидент": Генсек НАТО прокоментував польоти російських Су-24 над есмінцем США

Як повідомляв УНІАН раніше, анонімне військове джерело агентства Reuters описало інцидент в деталях, заявивши, що російські винищувачі "симулювали атаку" на американський есмінець.

За його словами, мова йде про "один з найагресивніших актів за останній час".

Нагадаємо, згідно з американськими військовими, за останні кілька днів російські бомбардувальники Су-24 кілька разів пролетіли в небезпечній близькості від американського есмінця USS Donald Cook в Балтійському морі.

Як наголошується, вони не були озброєні.

Також повідомляється, що над есмінцем пролетів російський вертоліт Ка-27, з якого, імовірно, велася фотозйомка корабля.

USS Donald Cook - ескадрений міноносець ВМС США четвертого покоління, головною зброєю якого є керовані ракети. На борту корабля перебував польський вертоліт.

Як повідомляється, есмінець прямував до польського порту Гданськ.