Родичі Менгеле не захотіли забрати його останки / Фото Wikimedia Commons

Прозваний Ангелом Смерті Менгеле, жертвами якого стали десятки тисяч в'язнів, у тому числі дітей, зумів після війни утекти в Латинську Америку і помер в 1979 році від інсульту, купаючись в океані, пише 112.ua з посиланням на The Guardian.

У 1985 році останки Менгеле були ідентифіковані доктором Даніелем Ромеро Муньосом і з тих пір зберігалися в інституті, адже родичі не бажали перевозити їх у Німеччину.

Читайте такожБудинок, в якому народився Гітлер, може уникнути зносу

Відео дня

"Кістки будуть корисні у навчанні того, як досліджувати останки людини і зіставляти їх з даними, наявними про нього", - пояснив Муньос.

Інтерес для студентів є не стільки страшна біографія нацистського злочинця, скільки дані про травми, отримані їм за життя.

"Наприклад, досліджуючи рештки Менгеле, ми виявили тріщину в лівій частині тазу, що відповідає даним про перелом у результаті аварії на мотоциклі в Освенцімі. Крім того, на лівій вилиці присутній невеликий отвір - наслідок перенесеного синуситу", - розповів лікар.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 95-річний Зафке Убер, колишній фельдшер "Аушвіца", постав перед судом за співучасть у вбивстві майже 4 тисяч чоловік.