Анґела Меркель / REUTERS

Канцлер Німеччини Анґела Меркель різко розкритикувала нові санкції США проти Росії, підтримавши таким чином канцлера Авcтрії та главу МЗС Німеччини. Про відповідну критичну позицію Меркель заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, передає агентство dpa.

Зайберт наголосив, що Меркель назвала такий крок США «дивним», заявивши, що європейська економіка не повинна страждати від санкцій проти Росії.

Читайте такожЗМІ пояснили, по яким галузям вдарять нові санкції США проти Ірану та Росії

Відео дня

"Рішення Сенату США піднімає для неї ті самі питання, що і для канцлера Керна і міністра Габріеля. Це, м’яко кажучи, дивний крок" - сказав Зайберт, додавши "Цього не повинно трапитися. Ми відкидаємо санкції з екстратериторіальним ефектом, які мають вплив на треті країни".

Як повідомляв УНІАН раніше, сенат Сполучених Штатів Америки (верхня палата Конгресу) остаточно затвердив нові санкції проти Російської Федерації в пакеті з санкціями проти Ірану.

Сенат у четвер, 15 червня, запровадив нові санкції проти Росії за її втручання у минулорічні президентські вибори шляхом кібератак на сервери Демократичної партії та бази даних виборців штатів, анексію Криму та підтримку режиму Асада в Сирії.  

Санкції проти РФ є частиною закону, який дозволяє вводити санкції проти Ірану за підтримку регіонального тероризму та розвитку програми з розробки балістичних ракет. Поправка, яка включає санкції щодо Росії, була схвалена без перешкод у середу, 14 червня. Тоді 97 сенаторів проголосували "за", і лише двоє - "проти".