Попередній пуск аналогічної ракети / фото U. S. Air Force

Рано вранці в середу на американській базі ВПС Вандерберг відбудеться тестовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети. Про це з посиланням на прес-реліз військової бази повідомляє CBS.

Читайте такожТіллерсон: Вашингтон не хоче падіння режиму у КНДР

Запуск ракети Minuteman III буде проходити між північчю і 6 ранку за місцевим часом.

Відео дня

Ці ракетні випробування відбуваються менш ніж за тиждень після того, як Північна Корея запустила свою другу МБР, яка, за словами військових експертів, могла досягти Лос-Анджелеса.

Раніше з бази Ванденберг вже провели кілька пробних запусків Minuteman, останні з яких відбулися 26 квітня і 3 травня. Ці дві ракети подолали близько 6760 км до атолу Кваджалейн на Маршаллових островах Тихого океану.

Пуск Minuteman III призначений для "перевірки ефективності, готовності і точності системи зброї". Міжконтинентальні балістичні ракети - одна з трьох гілок ядерної тріади США поряд зі стратегічними бомбардувальниками і підводними човнами з балістичними ракетами.

Як повідомляв УНІАН, КНДР 28 липня здійснила запуск балістичної ракети, яка могла впасти у виключній економічній зоні Японії. У відповідь на північнокорейське ракетне випробування США та Південна Корея провели навчальні пуски ракет.