Ілюстрація / REUTERS

США розпочинає 2018 рік з масштабної активізації взаємодії з Росією, зокрема з низки зустрічей на високому рівні.

Про це йдеться в статті американського видання BuzzFeed News.

Серед іншого йдеться про можливість першої від початку російської агресії на Сході України зустрічі між верховним головнокомандувачем збройних сил НАТО в Європі Куртісом Скапарротті та керівником генштабу російської армії Валерієм Герасимовим. Зустріч має відбутися цього місяця.

Відео дня

Читайте такожГенсек НАТО Столтенберг анонсував активізацію діалогу з Росією у 2018 році

За даними BuzzFeed News, на січень-лютий також призначено чергову зустріч між помічником Путіна Владиславом Сурковим та спеціальним представником Білого дому з питань України Куртом Волкером.

Нагадаємо, що в самому НАТО немає консенсусу щодо відновлення діалогу з Росією. Раніше проти цього категорично виступав президент Польщі Анжей Дуда. "Щоби відбулася така  зустріч, має статися одна річ: повинно відновитися міжнародне право", - наголосив він під час прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом у липні 2016 року.

Своєю чергою Україна планує приєднатися до програми розширених можливостей НАТО. "За висновками військових експертів країн-партнерів, Україна відповідає усім критеріям, яким має відповідати потенційний учасник Програми", - сказав секретар РНБО Олександр Турчинов під час зустрічі із Столтенбергом у грудні 2017 року.