З початку 2018 року Європа страждає від негоди. Так, рясні снігопади на початку тижня обрушилися на кілька західних країн - зокрема, постраждали швейцарські та італійські гірські курорти. Нприклад, на курорті Церматт в швейцарських Альпах через сильні снігопади 9 січня було заблоковано від 10 до 20 тисяч осіб

Поїзд очищає сніг з залізниці на курорті Церматт, Швейцарія, 8 січня / TWITTER/@RResort2222m / REUTERS

У свою чергу Британію навпаки трохи відпустили снігопади, однак накрили щільні тумани.

Читайте такожНайкращі фото 2017: яким видався рік, що минає (фотопідбірка)

Відео дня

Водночас напередодні Зимової Олімпіади, яка має пройти у лютому в Пхьончхані, намітився певний прогрес у стосунках Південної та Північної Корей. Так, влада КНДР висловила бажання відправити свою делегацію на змагання в сусідню країну, з якою перебуває у стані постійного конфлікту. В результаті проведених переговорів країни погодилися відновити діалог між військовими посадовцями двох країн задля зменшення напруженості у відносинах. У свою чергу президент Південної Кореї Мун Чже Ін заявив, що навіть готовий провести переговори з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Демілітаризована зона, що розділяє Південну і Північну Кореї, 9 січня / Kim Hong-Ji / REUTERS

Між тим цього тижня вчені припустили, що відкриті нещодавно родовища водяного льоду на крутих урвищах марсіанських гір можуть свідчити, що на Марсі є поклади льоду, приховані під тонким - 1-2-метровим - шаром реголіту. Зняти поклади льоду на червоній планеті вдалося за допомогою орбітального апарату Mars Reconnaissance Orbiter (MRO).

Поперечний переріз шару підземного льоду на знімку поверхні Марса, 11 січня / NASA/JPL-Caltech/UA/USGS/Handout / REUTERS

Крім того, радували цього тижня і новини щодо роботи зоологів зі збереження рідкісних видів тварин. Так, на початку тижня Reuters показав життя рідкісних видів диких тварин у кенійському заповіднику Mpala Research Centre в окрузі Лайкіпія, де займаються відновленням популяції цих вразливих видів і нещодавно відзвітували про успіхи у збільшенні популяцій слонів, жирафів та бізонів, а також у зниженні темпів вимирання рідкісних зебр Греві.

Зебри Греві, що перебувають на межі вимирання, в дослідницькому центрі Мпала, Кенія, 8 січня / Baz Ratner / REUTERS

Сінгапурський зоопарк у свою чергу похвалився успіхами у народженні рідкісних тварин в неволі - східних видр, кардикових бегемотів, орангутангів та карликових геконів Вільямса.

Дитинча східної видри - один із 14 народжених в Сінгапурському зоопарку видренят, 11 січня / Edgar Su / REUTERS