Про це свідчать дані, зібрані сайтом Wikileaks.

Екс-співробітник ЦРУ, який оприлюднив секретні дані спецслужб США, другий тиждень, ймовірно, перебуває в транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво". Сноуден розіслав запити про надання притулку до 22 країн, але більшість держав вже відмовило йому в цьому проханні, передає РІА "Новости"..

Негайно надати Сноуденом притулок закликав владу Франції глава французької "Лівої партії" Жан-Люк Меланшон. Після того як стало відомо, що МЗС Франції відмовив Сноудену, лідер правого "Національного фронту" Марін Ле Пен заявила, що глибоко жалкує про таке рішення влади.

Відео дня

Голова Соціал-демократичної партії Німеччини Зігмар Габріель закликав розслідувати дані про прослуховування американськими спецслужбами іноземних посольств і дипмісій і надати Сноудену притулок в рамках програми захисту свідків. У бундестазі за те, щоб надати Сноудену гарантію безпечного проїзду для подальшого розгляду, виступив колишній баварський міністр регіонального розвитку і член Християнсько-соціального союзу в Баварії Петер Гаувайлер.

У парламенті Ірландії в підтримку запиту Сноудена висловилися незалежний сенатор Девід Норріс (David Norris) і Клер Дейлі (Clare Daly) з "Об'єднаного лівого альянсу".

Крім того, група депутатів з парламенту Ісландії виступила з вимогою надати Сноудену громадянство цієї країни. Associated Press повідомляє, що ввечері в четвер за даний законопроект проголосували лише шість із 63 парламентаріїв.