Асад

”Кожен, хто висуває обвинувачення, має подати докази... Пани (Барак) Обама і (Франсуа) Олланд цього зробити не змогли, в тому числі і перед лицем своїх народів”, - заявив Асад в інтерв`ю газеті Figaro.

На тему: Асад попередив, що в разі удару по Сирії "вибухне" весь Близький Схід

За словами Асада, він не стверджує, що його країна володіє або не володіє хімічною зброєю, передає РІА «Новости».

Відео дня

”Припустімо, що наша армія хоче використовувати зброю масового ураження: чи можливо, що це буде зроблено в зоні, де вона сама перебуває, і де солдати постраждали від цієї зброї, як це встановили експерти ООН, здійснивши візит в госпіталь, де ті проходять лікування? Де логіка?”, - сказав президент Сирії.

Він зазначив, що Франція стане ворогом Сирії, якщо проводитиме ворожу політику. ”Французький народ не ворог нашому народу, але політика його держави є ворожою народу Сирії. Оскільки політика французької держави ворожа сирійському народові, ця держава буде його ворогом”, - сказав глава держави.

Асад також заявив, що будь-яка держава, яка сприяє фінансовому і військовому посиленню терористів, є ворогом його народу.

Як повідомляв УНІАН, загострення ситуації в Сирії сталося 21 серпня, коли ряд ЗМІ повідомив про масштабне застосування військами уряду хімічної зброї в околицях Дамаску, коаліція національної опозиції Сирії стверджу , що кількість жертв становить майже 1,3 тисячі осіб. Сирійські власті відкинули звинувачення. Після цього на Заході відкрито заговорили про можливе втручання в сирійський конфлікт.