Один з ешелонів з технікою РФ в Білорусі / фото "ВоенТВ", Олександр Соц

За минулу добу в Білорусь з Росії прибуло чотири ешелони з технікою і військовими ЗС РФ.

Як повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн", в 07:30 6 січня на залізничну станцію Полонка (Барановицький рн, Брестська обл) прибув ешелон, в якому знаходилося: ≈30 вагонів-платформ з колісною технікою, 4 критих вагона і 2 пасажирських вагона з особовим складом. Серед техніки помічені: Урали, Камази, БТРи, бензовози. Цей ешелон виїхав ще 3 січня о 14:50 зі станції Кантемирівка (Воронезька обл, РФ), яка знаходиться в прикордонні з Луганською областю України. 

Відзначається, що в місті Богучар Воронезької області дислокуються 262 база зберігання і ремонту військової техніки (танкова), а також 1 окрема танкова бригада (створена в 2015 році). Відстань від Богучара до станції Кантемирівка становить близько 60 км. 

Відео дня

Крім цього, також відомо, що вчора вранці на залізничну станцію Слонім (Гродненська обл, Білорусь) прибув ще один ешелон з технікою ЗС РФ, у складі було ≈27 вагонів-платформ з колісною і гусеничною технікою. 

Крім того, був помічений і 3-й ешелон: він прибув в Барановичі. Серед техніки було помічено: ≈ 43-х одиниць Камазів і Уралів, БАЗ-6306, 5 бензовозів, 2 зенітні установки ЗУ-23-2, польові кухні і бочки для води. На багатьох вантажівках присутній розпізнавальний символ "Z".

Також вночі о 02:10 через станцію Смоленськ у напрямку Білорусі пройшов спеціальний ешелон з 15-ма пасажирськими вагонами. Вночі ешелон міг прибути в Оршу або Вітебськ. Повідомляється, що у вагонах їхав особовий склад ЗС РФ у кількості ≈ 800 осіб. Не можна виключати, що після зупинки у Вітебській області, ешелон міг продовжити рух в Брестську область, наприклад, в район Барановичів.

Карта "Беларускі Гаюн"

Посилення угруповання та перекидання військ до Білорусі: деталі

Станом на 28 грудня 2022 року в Білорусі перебували понад 10 тисяч російських солдатів. Міністерство оборони Білорусі анонсувало проведення спільних з Росією льотно-тактичних авіаційних навчань.

В Білорусь 5 січня прибула чергова партія нових БТР-82A: ешелон з 34 одиницями техніки (що відповідає батальйонному комплекту) прямував у бік Бреста.