Американський сенатор Грем прокоментував ордер РФ на свій арешт / скріншот

Американський сенатор-республіканець Ліндсі Грем з глузуванням відреагував на інформацію про те, що в Російській Федерації щодо нього відкрили кримінальну справу. Він запропонував зустрітися в Гаазі.

"Нарешті, ось пропозиція моїм російським "друзям", які хочуть заарештувати і судити мене за те, що я назвав путінський режим військовими злочинцями. Я підпорядковуюся юрисдикції Міжнародного кримінального суду, якщо ви це зробите. Приходьте і зробіть все можливе. До зустрічі в Гаазі!" - написав політик у Twitter.

При цьому він вказав, що усвідомлення того, що прихильність Україні викликала гнів путінського режиму, приносить йому величезну радість.

Відео дня

"Я буду продовжувати стояти за свободу України до тих пір, поки всі російські солдати не будуть вигнані з території України", - підсумував американський сенатор.

Скандал з висловлюванням Грема - що відомо 

Сенатор Ліндсі Грем відвідав Київ, де зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. При цьому прес-служба опублікувала 76-секундну нарізку відеофрагментів із зустрічі, де відразу за фразою Грема "росіяни вмирають" був інший фрагмент, де американський політик говорить "це наша найкраща трата".

Пропагандисти Кремля зачепилися за цей ролик і стали розкручувати скандал звинувачуючи сенатора, що він нібито радіє фінансуванням США смертей росіян. Слідчий комітет РФ відкрив проти сенатора кримінальну справу.

Вас також можуть зацікавити новини: