Дональд Трамп розсекретив документи розслідування про його зв'язки з РФ / REUTERS

Президент США Дональд Трамп дозволив розсекретити документи, пов'язані з розслідуванням про його зв'язки з Росією, а також скандалом зі зломом електронної пошти Хілларі Клінтон.

Про це Трамп написав на своїй сторінці в Twitter.

"Я дозволив повністю розсекретити всі без винятку документи, що стосуються найбільшого політичного злочину в американській історії, російському втручанню. Точно так само і скандалу з електронною поштою Хілларі Клінтон. І ніякого редагування", - написав Трамп.

Зв'язки Трампа з Росією і злом електронної пошти Хілларі Клінтон

  • Хакерську групу Fancy Bear, яку пов'язують з Росією, звинувачують у зломі електронної пошти кандидата в президенти США 2016 року Хілларі Клінтон.
  • У березні 2019 року спецпрокурор США Роберт Мюллер і його слідча група повідомили про завершення роботи над розслідуванням щодо можливого втручання РФ у вибори в США 2016 року. 24 березня міністр юстиції США Вільям Барр написав у листі до Конгресу, що слідчі не виявили жодних ознак злочину в діях президента Дональда Трампа і його оточення під час президентської кампанії 2016 року.
  • Що стосується іншого предмета розслідування, підозри у тому, що Дональд Трамп перешкоджав правосуддю, то у звіті Мюллера стверджується, що не було встановлено факту скоєння злочину президентом США. Вільям Барр зазначив, що для звинувачення Трампа в перешкоджанні правосуддю наведених у звіті Мюллера доказів недостатньо.