Клімкін прокоментував заяву Путіна про переговори з Україною / фото УНІАН, Ратинський В'ячеслав

Незважаючи на заяви російського диктатора Володимира Путіна або міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова про те, що вони не виключають переговорів з Україною, на даному етапі ні Росія, ні сам Путін не змінив фундаментальні цілі щодо цієї країни. 

Так в інтерв'ю УНІАН дипломат і колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував слова Путіна про те, що "якщо США вважають, що Україна готова до переговорів, то нехай скасують указ Зеленського про їх заборону". 

"Ми розуміємо цю війну як війну з Росією, а в Кремлі її розуміють як війну з Вашингтоном і Заходом. І так завжди було. Інакше, якщо думати що це війна з нами, то чому вона триває? Її нікому не пояснити ні в Москві, ні в якому-небудь Ярославлі. Тому Путін і Лавров постійно говорять, що не виключають можливості переговорів. Але одночасно я не бачу, щоб сьогоднішня Росія або Путін особисто змінили свої фундаментальні цілі щодо нас. І взагалі я не бачу, що сьогоднішня російська еліта або російське населення готові сприймати нас як рівних", – підкреслив дипломат. 

Клімкін зазначив, що нова Росія виникне, коли в російських елітах і серед російського населення з'явиться проста думка, що Україна – це "реальність, з якою потрібно розмовляти на рівних". Однак на даному етапі ніхто в Росії до цього не готовий.

"Я думаю, що останнім російським політиком, який – не знаю, на рівних чи не на рівних, але, принаймні, симпатизував Україні – був Борис Нємцов. Нікого після я в принципі не бачу і не пам'ятаю, хоча Росією займаюся професійно вже багато-багато років", – додав він. 

Екс-міністр закордонних справ підкреслив, що Путін не сказав нічого нового. На думку дипломата, диктатор "і далі буде нас тролити".

"Ну, нехай тролить, раз йому здається, що це російської аудиторії заходить. З пропагандою у них все нормально, на жаль. Пропаганда у них доведена майже до ідеалу і більшу частину населення вони дуже чітко тримають під телевізором, під соціальними мережами. Так що нічого нового, навіть коментувати нічого. "Старі пісні про головне", – резюмував Клімкін.

Переговори з РФ: заяви української влади

8 вересня президент України Володимир Зеленський, коментуючи заяви Кремля про можливість відновлення переговорів з Росією, сказав, що неможливо прийти до компромісу з брехуном. Він навів приклад Євгена Пригожина, який загинув в авіакатастрофі в Росії – цей випадок продемонстрував, що відбувається, коли хтось укладає угоду з Путіним.

Своєю чергою, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вважає, що у переговорах з Москвою немає сенсу. Він зазначив, що Росія відома своєю агресією.

Вас також можуть зацікавити новини: