"Вагнерівці" влашували бунт / фото t.me/orchestra_w

Сутички між прихильниками голови ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та міністра оборони Росії Сергія Шойгу зараз не дають підстав говорити про громадянську війну.

Про це сказав аналітик та колишній співробітник СБУ Іван Ступак в коментарі агентству УНІАН. Він зазначив, що події, які відбуваються в Росії, Україні вигідні.

"Поки що не йдеться про громадянську війну. Те, що там морди побили в Ростові прихильники Пригожина і Шойгу це дурниця, бо все найцікавіше попереду. Головне зараз, щоб російське військо ще більше розшарувалося на дві сторони - вони сидячи в окопах під обстрілами мають когось обирати. Найближчим часом ми можемо побачити, що бійців починають забирати з України, щоб вже на території Росії підтримати тих, на чиїй стороні вони є. Для нас це вигідний розвиток подій, бо чим менше росіян і техніки, боєприпасів на нашій території, тим легше буде просуватися нашим військовим, тим меншими будуть наші втрати", - наголосив Ступак. 

Відео дня

Він наголосив, що коли наверху немає порозуміння, то це дуже деморалізує військо, а це вигідно для України, яка захищає свою територію.

"Зрозуміло, що перевага зараз за Пригожиним, бо в його бійців шалений досвід бойових дій, а їм протистоять місцеві мєнти, які сидять в тилах і в бойових діях участі не брали", - сказав Ступак. 

Він наголосив, що варіантів розвитку подій дуже багато і найближчі два дні покажуть як ця ситуація може бути вирішена. 

Спроба повстання у Росії - що відомо 

Як повідомляв УНІАН, у ніч проти 24 червня за наказом Пригожина війська ПВК "Вагнера" пішли на Москву. Йшлося, що під контроль ними взятий Ростов та Воронеж. Президент Росії Володимир Путін назвав такі дії зрадою і "ударом в спину".

Уже ввечері Пригожин пообіцяв в ході переговорів з білоруським диктатором Олександром Лукашенком зупинити просування колон своєї "приватної армії" в бік Москви.

Пригожин сказав, що, розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролита російська кров з однієї зі сторін, він розвертає свої колони і йде в польові табори.

Вас також можуть зацікавити новини: