Мирні протести набувають ознак агресії / Ілюстрація Reuters

У столиці Німеччини Берліні під час протестів проти карантинних обмежень, запроваджених через поширення коронавірусу, поліція затримала 300 осіб.

Про це повідомляє ВВС

Читайте такожУ Берліні тисячі людей протестували проти карантину через COVID-19 (фоторепортаж, відео)

Відео дня

Близько 200 осіб, правоохоронці затримали на одному мітингу, який відбувався перед російським посольством, пише DW, після того, як учасники протесту, за офіційними даними, почали кидати каміння та пляшки.

Міністр внутрішніх справ Берліна Андреас Ґайзель заявив, що робили це близько трьох тисяч «рейхсбюргерів» і ультраправих.

Крім того, під вечір суботи протестувальники прорвали загородження біля будівлі Рейхстагу. Через малу кількість поліцейських деякі протестувальники встигли піднятися по сходах до будівлі Рейхстагу. Аби їх відтіснити, поліція була змушена застосувати газові балончики, сталися сутички. Всередину будівлі, де засідає німецький Бундестаг, протестувальники не потрапили.

У соцмережі Facebook з'явилося відео, зняте під час протестів. Автор поста, Микола Контратенко, пише: "Рейхсбюргери (ті, хто не визнає ФРН як Держосвіти та вважають, що живуть в рейху) разом з антикороняшками штурмують Рейхстаг. А наляканий поліцейський махає палицею і кричить"Назад".

Поранені правоохоронці

Силовики повідомляють, що під час сутичок були поранені семеро правоохоронців. 

За словами міністра внутрішніх справ Берліна Андреаса Ґайзела, участь в протестних акціях впродовж дня взяли від 35 до 38 тисяч осіб. Переважно демонстрації були мирними.

Вимоги до учасників протесту

Поліцейські вимагали від учасників дотримуватися дистанції та вдягати маски. Вони також наголосили, що хода може відбуватися лише за умови дотримання протиепідемічних правил. Утім, за даними правоохоронців, учасники проігнорували вимоги поліції. Як наслідок, поліція Берліна заявила, що їй не залишається нічого іншого, окрім як припинити акцію. Поліцейські закликали протестувальників розійтися.

Протести в Берліні проти карантину: що було раніше