фото REUTERS

Голови держав і урядів країн "Великої сімки" (Велика Британія, США, Канада, Франція, Італія, Німеччина і Японія) звернулись до Росії через застосовування хімічної зброї та кібератак.

Про це йдеться в комюніке саміту лідерів G7, які зустрілися на британському курорті Карбіс-Бей у Корнуоллі.

Лідери G7 підтвердили інтерес до розвитку стабільних і передбачуваних відносин з Росією і продовжать взаємодіяти з РФ у тих напрямках, які мають спільний інтерес.

"Ми підтверджуємо наш заклик до Росії припинити її дестабілізаційну поведінку і згубну діяльність, включаючи її втручання у демократичні системи інших країн, та виконувати її міжнародні зобов'язання з прав людини", - наголосили лідери G7. 

"Ми закликаємо Росію терміново розслідувати і переконливо пояснити застосування хімічної зброї на її території, припинити систематичне придушення незалежного громадянського суспільства і медіа", - йдеться в комюніке. 

Читайте такожThe Telegraph: Європа ніяк не зрозуміє, що вона вже на війні з Росією

Також лідери "Великої сімки" закликають РФ встановити, припинити діяльність і притягти до відповідальності тих, хто на її території здійснює хакерські атаки за допомогою вірусного програмного забезпечення для вимагання даних, зловживає віртуальними валютами для відмивання коштів внаслідок хакерських атак, а також здійснює інші кіберзлочини.

Вас також можуть зацікавити новини