МЗС Австрії викликало постпреда РФ "на килим" / фото ua.depositphotos.com

Міністерство закордонних справ Австрії викликає постійного представника Росії при міжнародних організаціях Михайла Ульянова після його закликів до знищення українців.

У своїй заяві МЗС Австрії наголосило, що воно "обурене нелюдськими заявами" російського посла.

"Ми обурені нелюдськими заявами російського постійного представника та його спробами представити в перспективі те, що не підлягає обговоренню", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Через ці заяви австрійське зовнішньополітичне відомство викликало російського так званого дипломата "на килим".

"Ми виступаємо за свободу слова. Але ми також маємо зайняти тверду позицію проти таких провокаційних заяв. Тому на неділю в МЗС викликали російського посла Михайла Ульянова", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше на сторінці Ульянова у Twitter з'явилася відповідь на пост президента України Володимира Зеленського про новий пакет військової допомоги від Сполучених Штатів Америки. Посол написав "Немає пощади українському населенню".

Після хвилі критики Ульянов видалив свій пост, однак він залишився в веб-архіві соцмереж.

Це не перша обурлива заява російських дипломатів із прямим закликом до вбивства українців. Так, раніше посольство Росії у Великій Британії закликало стратити полонених бійців полку "Азов" через повішення. Депутат Лейбористської партії Кріс Браянт вимагав видворити посольство з країни через цю заяву.

Вас також можуть зацікавити новини: