НАТО не відправлятиме війська в Україну / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Одне з ключових речень у проекті декларації НАТО, яка буде схвалена на саміті Альянсу у Вашингтоні з 9 по 11 липня, буде пункт, згідно з яким НАТО не посилатиме солдатів на війну в Україні. Про це пише Corriere della Sera.

Видання нагадує, що поки що "групу Рамштайн", тобто ті 50 країн, які "підтримують армію Володимира Зеленського", очолював міністр оборони США Ллойд Остін.

"Однак на липневому саміті буде вирішено передати це завдання штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. Цей крок має практичну причину: 99% матеріалів, які доставляються до Києва, надходять від 32 партнерів Атлантичного альянсу. Але є й політичне пояснення: дії західного блоку будуть більш одностайними як в очах вітчизняної громадської думки, так і в очах Володимира Путіна", - пише ЗМІ.

Відео дня

Зазначається, що в інших питаннях НАТО продовжує "зміцнювати східний фланг".

"З фронту надходять тривожні новини. Є побоювання, що росіяни можуть пробити східні рубежі. Крім того, такі міста, як Харків і Одеса, залишилися без щита: легка мішень для путінських бомбардувань. Негайно потрібна важка артилерія та системи протиповітряної оборони", - пише видання.

Війська НАТО в Україні - останні новини

Війська НАТО в Україні допомогли б відтіснити росіян. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, поки що Україна просить своїх партнерів та союзників лише про надання необхідної військової техніки, щоб захиститись від російської агресії.

Наприкінці лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Євросоюзі обговорюють відправку західних військ в Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: