До групи під назвою Greyhound увійдуть спочатку есмінці \ фото ua.depositphotos.com

ВМС США створили нову групу, яка буде здатна швидко протидіяти російським субмаринам в Атлантичному океані.

Про це повідомляє Інститут ВМС США (USNI) та 13News з посиланням на інформацію командування ВМС США.

До групи під назвою Greyhound увійдуть есмінці "Дональд Кук", який декілька років перебував у порті Рота в Іспанії а також виконував завдання у Чорному морі, та "Томас Гаднер". Згодом до групи приєнаються ще три винищувачі.

Відео дня

"Безпека під водою - це пріоритет, бо супротивники швидко розвиваються", - заявив під час церемонії відкриття групи  контр-адмірал США Брендан МакЛейн.

Він додав, що "кораблі будуть готові здійснити різні завдання, включаючи відслідковування підводної діяльності Росії в Атлантиці та захист країни на морі".

МакЛейн зазначив, що група буде приведена в повну бойову готовність в червні 2022 року. Вона буде співпрацювати з підводними човнами США та гелікоптерами у проведенні навчань та виконанні завдань, заявили у ВМС США, передає Голос Америки. Група Greyhound базуватиметься у Флориді і Вірджинії - на базах ВМС США Мейпорт і Норфолк відповідно.

Читайте такожВМС США затримали судно з партією російської зброї (фото, відео)

"Стратегічна загроза нашій країні увійшла до нової фази, - додав МакЛейн, - наші головні конкуренти розмістили і продовжують розвивати потужності, прагнучи створити загрозу для нашої країни".

Вас також можуть зацікавити новини