Крім прем’єра до складу уряду входять 15 міністрів / фото pixabay.com

Парламент Словацької Республіки сьогодні ухвалив новий склад і програму роботи уряду країни.

Як повідомляє Радіо Свобода, за це рішення проголосували 93 депутати з 141 присутнього, члени опозиційної партії Smer колишнього голови словацького уряду Роберта Фіца в голосуванні участі не брали.

Читайте такожСловаччина відкриває спортмайданчики і паби

Відео дня

Крім прем’єра до складу уряду входять 15 міністрів. Прем’єр Ігор Матовіч у програмі уряду визначив головними завданнями боротьбу з корупцією, відкриту роботу органів влади, відновлення довіри до владних структур, модернізацію юстиції, розвиток громадянського суспільства. Особливу увагу уряд хоче присвятити соціально найбільш вразливим верствам населення.

Вперше в головному програмному документі словацького уряду серед пріоритетів закордонної політики виділена Україна. У програмі наголошується, що Словаччина буде «активно підтримувати трансформацію й європейську перспективу України» і «не визнаватиме порушення територіальної інтеграції України» (сторінка 107 програми – УНІАН).

Словацький уряд також ставить за мету захист і підтримку національних меншин, зокрема «представникам національних меншин уряд створюватиме можливості для збереження їхніх культурних звичаїв, мови, традицій і не буде ухвалювати такі заходи, які були б скеровані до асиміляції з більшістю населення».

Як повідомляв УНІАН, екс прем’єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні заявив у Москві, що його країна має власне уявлення про відносини з Росією.