Пригожин йшов до Москви захищати власні інтереси, каже журналіст / скриншот

Заява Пригожина про зупинення руху військової техніки в напрямку Москви та поверення "вагнерівців" до пунктів дислокації фактично стерла його репутацію. Так власник ПВК плюнув на ідею справедливості, з якою нібито йшов на російську столицю.

Таку заяву зробив в ефірі "24 каналу" опозиційний журналіст, редактор видання "The Insider" Тимур Олевський. За його словами, оголошений Пригожиним "марш справедливості" став заявкою на умовний захист росіян. Проте насправді він всього лише захищав свої бізнес-інтереси. Коли ватажку "вагнерівців" пообіцяли, що ПВК не розформують, – той "дав задню".

"Тобто, коли вчора говорив про справедливість для всіх росіян – брехав. Його мета була достатньо меркантильною: захистити ПВК, бізнес і нічого більше. Ще одна особа показала росіянам, що плювати на справедливість. Це знищення його репутації. Він її стер", – зауважив опозиційний журналіст.

Відео дня

За словами Олевського, своїми діями Пригожин показав, що в Росії не буде справедливості, як її не було й раніше. 

"Всі, хто повірив у Пригожина і захист справедливості, – об них витерли ноги. Пригожин такий же, як і Путін, нічим не відрізняється. Такий Пригожин Путіна влаштовує, підходить для його команди. У нього є шанси там бути без наслідків для себе", – додав журналіст.

Похід Пригожина на Москву: що треба знати про заколот

23 червня власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин повідомив, що російські кадрові війська завдали удару по позиціях ПВК. У цьому звʼязку він заявив, що йде "зупинити" міністра оборони РФ Шойгу.

Протягом наступних годин ПВК "Вагнер" перетнули кордон та зайшли до Ростовської області. Фактично було встановлено контроль над Ростовом. Там, як в Москві та Воронезькій області, було оголошено план "Фортеця".

24 червня найманці Пригожина дісталися до Московської області, але за 200 кілометрів від російської столиці Пригожин вирішив розвернути колону з військовою технікою. Це сталося після перемовин із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, які узгодив президент РФ Володимир Путін. 

За даними росЗМІ, заколот Пригожина спричинив втрати для Міноборони РФ. За різними оцінками, вони складають від 13 до 20 військових. Проте офіційної інформації щодо кількості загиблих військових немає.

Крім того, російські медіа пишуть, що Пригожин вимагав відправити у відставку міністра оборони Сергія Шойгу і главу Генштабу Валерія Герасимова. Зазначається, що є підстави вважати, що це все ж здійсниться і Шойгу можуть зняти з посади

Вас також можуть зацікавити новини: