Між відставкою Сергія Суровікіна і ліквідацією Євгена Пригожина є зв'язок, вважає експерт / скріншот

Ватажок приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин невипадково ліквідований після того, як стало відомо, що генерал "Армагеддон" Сергій Суровікін знятий з посади командувача повітряно-космічними силами РФ.

Голова фонду "Русь сидящая" Ольга Романова в ефірі "ХодорковскийLive" поділилася думкою, що, "мабуть, за підсумками бесід з Суровікіним ось з такою ось помпою був відправлений на той світ загалом весь командний склад "Вагнера".

"Дуже цікаво, як збіглося - ми з вами вчора (23 серпня - Ред.) дізналися новину про те, що генерал Суровікін відправлений у відставку... читати слід, що за два місяці допитаний як слід, уздовж і впоперек досліджений, зважений на вагах і визнаний легким... Все-таки Пригожин визнаний винним. На Суровікіна поки чекає ось така кара...", - заявила співрозмовниця.

Євген Пригожин розбився - найважливіші новини

Увечері 23 серпня стало відомо, що літак, на борту якого перебували, в тому числі Євген Пригожин і командир "вагнерівців" Дмитро Уткін (кличка "Вагнер"), зазнав аварії в Тверській області РФ

Є багато версій авіакатастрофи, в тому числі підрив борту і знищення російською протиповітряною обороною. У РФ вже підтвердили, що Пригожин і Уткін "мінусовані".

Радник глави Офісу президента Володимира Зеленського Михайло Подоляк вважає, що знищення Пригожина - це покарання з боку російського диктатора Володимира Путіна за заколот, який влаштували члени ПВК "Вагнер".

Довідка УНІАН. "Вагнерівці" наприкінці червня нібито влаштували в РФ заколот - було захоплено кілька військових об'єктів, навіть повідомлялося про знищення рідкісного російського літака. Найманці рухалися колонами у бік Москви. За словами Володимира Путіна, члени ПВК "Вагнер" пішли на зраду.

Бунт дуже різко закінчився "договірняком" - рух "вагнерівців" на столицю РФ було зупинено, і їм дозволили вирушити в Білорусь. Потім ЗМІ писали, що зник почесний член "Вагнера" Сергій Суровікін. За відомостями журналістів, його могли заарештувати.

Пізніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов заявив, що заколот Пригожина був узгоджений з російським диктатором.

Вас також можуть зацікавити новини: