Російські хакери - У ЄС вирішили ввести санкції за кібератаки на Бундестаг, відома дата / REUTERS

У ЄС відкрили шлях для запровадження санкцій проти осіб й організацій, причетних до кібератак на німецький парламент у 2015 році.

Про це у Twitter повідомив кореспондент Радіо Свобода Рікард Джозвяк.

Читайте такожТрамп розсекретив документи розслідування про його зв'язки з РФ і злам пошти Клінтон

Відео дня

«Посли ЄС сьогодні дали зелене світло накладенню санкцій на двох людей та одну організацію за кібератаки на бундестаг Німеччини у 2015 році. Це офіційно ухвалять 22 жовтня», – написав Джозвяк, позначивши Німеччину та Росію.

Атаки на Бундестаг: що відомо

  • Хакери атакували Бундестаг Німеччини у квітні 2015 році. Роботу депутатів пригальмували до травня. За цей час зловмисники встигли заволодіти щонайменше 16 гігабайтами даних, зокрема до масштабного архіву листування парламентарів.
  • Виконавцем кібератаки німецькі правоохоронці вважають громадянина Росії Дмитра Бадіна. Генеральна прокуратура ФРН добилася видачі ордера на його арешт. Підставою стала підозра, що "обвинувачений у співпраці з іншими особами, імена яких поки не відомі, здійснював в інтересах спецслужби іншої держави агентурну діяльність проти ФРН".
  • Der Spiegel пише, що це буде перший випадок, коли країна ЄС застосує механізм санкцій за кібератаки, який був схвалений лише минулого року. Він полягає у замороженні активів і запровадженні обмежень на в'їзд для осіб чи організацій. Так виданню пояснили в МЗС Німеччини.