У Норвегії заблокували танкер з російською нафтою / Ілюстрація REUTERS

Активісти Greenpeace заблокували танкер, що доставляє російську нафту до Норвегії, прикувавши себе ланцюгом до судна на знак протесту проти війни в Україні.

Про це повідомляє Reuters.

За даними агентства, танкер "Усть-Луга" в цей час стоїть на якорі біля нафтового терміналу в Слагені, приблизно за 70 кілометрів на південь від столиці Норвегії Осло.

Відео дня

Як повідомляється, активісти прибули на невеликому човні й прикували себе до якірного ланцюга танкера, намагаючись запобігти розвантаженню 95000 тонн нафти.

"Нафта лежить в основі не тільки кліматичної кризи, а й війн і конфліктів. Я шокований тим, що Норвегія діє як вільний порт для російської нафти, яка, як ми знаємо, фінансує війну Путіна", - заявив глава Greenpeace Норвегії Фроде Плейм.

Група закликала уряд Норвегії заборонити імпорт російського викопного палива і заявила, що норвезький підрозділ Exxon Mobil Esso має розірвати будь-які контракти на такий імпорт з Росії після вторгнення в Україну.

Нагадаємо, раніше агентство Reuters повідомляло, що Європа отримає нафту з Абу-Дабі для заміни російської сировини.

Як раніше повідомляв УНІАН, виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що ЄС готує "розумні санкції" проти імпорту російської нафти. Брюссель незабаром представить шостий пакет санкцій проти РФ, який включає "певну форму" нафтового ембарго.

Вас також можуть зацікавити новини: