Джо Байден і Дональд Трамп / REUTERS

Дональд Трамп зажадав від свого конкурента на президентських виборах в США Джо Байдена здати тест на наркотики до або після дебатів.

Про це чинний президент США написав на своїй сторінці в Facebook Twitter.

"Я буду наполегливо вимагати від сонного Джо Байдена здати тест на наркотики до або після дебатів у вівторок ввечері. Звичайно, я також погоджуся здати тест. Його дискусійні виступи, м'яко кажучи, встановили рекорд неврівноваженості. Тільки наркотики могли викликати цю невідповідність?", - написав Трамп.

Читайте такожБайден розкритикував Трампа за відсутність заяв щодо Лукашенка

Вибори президента США 2020: дебати Трампа і Байдена

  • Кандидати в президенти США повинні провести три раунди дебатів. Ще одні дебати пройдуть між кандидатами у віце-президенти.
  • Перші дебати між президентом США Дональдом Трампом і його конкурентом, кандидатом від Демократичної партії Джо Байденом пройдуть у вівторок, 29 вересня, в університеті Кейс Вестерн Резерв (Case Western Reserve University) в Клівленді. Другий раунд заплановано на 15 жовтня в Майамі, штат Флорида; а третій - на 22 жовтня в Нешвіллі, штат Теннессі.
  • Віце-президент Майк Пенс і сенатор Камала Харріс зустрінуться 7 жовтня в Солт-Лейк-Сіті, штат Юта.
  • Вибори президента США 2020 призначені на 3 листопада.

Вибори президента України: як Зеленський і Порошенко здавали тест на наркотики

Вимога Трампа до Байдена здати тест на наркотики напередодні президентських виборів не є чимось новим для політики.

Так, перед другим туром виборів президента України навесні 2019 року тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський поставив своєму конкурентові Петру Порошенку низку умов для своєї участі у відкритих дебатах.

Тоді Зеленський захотів, щоб дебати проходили на НСК "Олімпійський", перед народом України, і щоб всі канали мали право транслювати дебати в прямому ефірі, а також кандидати повинні пройти медичну експертизу і довести народу, що серед них немає ні алкоголіків, ні наркоманів. Порошенко прийняв ці умови і погодився провести дебати із Зеленським на стадіоні.

Але кандидати не зійшлися в питанні, де здавати тест. Тож, Порошенко здав аналізи (кров, сечу і волосся) на вміст алкоголю і наркотиків в медичному центрі НСК "Олімпійський" чотирьом медичним закладам столиці. Зеленський же здав кров на аналізи у приватній лабораторії "Євролаб".