Звільнення Тейшейри буде серйозною загрозою для національної безпеки США / скріншот

Підозрюваний у поширенні секретних даних Пентагону Джек Тейшейра, заарештований ФБР 13 квітня, все ще може мати доступ до іншої конфіденційної інформації.

Як повідомляє Sky News, таку заяву зробили представники Міністерства юстиції США у відповідь на пропозицію Тейшейри про те, щоб його відпустили в будинок його батька в очікуванні суду. Слухання у справі про його затримання відбудеться в четвер в суді Вустера, штат Массачусетс.

Юристи стверджують, що звільнення Тейшейри буде серйозною загрозою для національної безпеки США, оскільки він все ще може володіти інформацією, яку потенційно може розкрити.

Відео дня

"Збитки, які підсудний вже заподіяв національній безпеці США, величезні. Збитки, якиих підсудний все ще здатний завдати, є екстраординарними", - наголошується в судових документах.

За заявами юристів, Тейшейра також становить небезпеку для суспільства, оскільки володіє декількома видами зброї, а також брав участь в "докладних і тривожних дискусіях про насильство і вбивства" в чаті, куди він зливав документи.

Зокрема, він заявив одному зі співрозмовників, що хотів би перетворити мінівен в "фургон для вбивць".

Також повідомлялося, що Тейшейру відсторонювали від навчання в школі у зв'язку з обговореннями коктейлів Молотова, іншої зброї і расових загроз.

У той же час, люди, які спілкувалися з Тейшейрою в мережі, описували його як людину, яка просто хотіла покрасуватися, ы не мала якихось конкретних політичних чи ідеологічних мотивів.

У прокуратурі додали, що в його будинку були виявлені розбитий ноутбук, Xbox і планшет, оскільки він, очевидно, намагався знищити докази.

Витік з документів з Пентагону - що відомо

На початку квітня в мережі з'явилися документи, що містять секретні дані Пентагону, зокрема, інформацію про позиції ЗСУ та постачання військової техніки від союзників в Україну.

13 квітня ФБР затримало 21-річного військовослужбовця розвідки Національної повітряної гвардії Массачусетсу Джека Тейшейру за підозрою в зливі документів, він може отримати 15 років в'язниці.

За даними ЗМІ, Тейшейра почав викладати перші документи в мережу з лютого 2022 року, відразу ж після вторгнення РФ в Україну.

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що витік документів був вигідний насамперед Росії, а головною її метою був підрив довіри між союзниками.

Вас також можуть зацікавити новини: