Щоб не було великої війни між Україною та РФ, необхідно не дозволити втілити у життя Мінські угоди, вважає експерт / фото УНІАН

Велика війна між Росією та Україною ймовірна після того, як суверенітет української держави буде здано за допомогою Мінських угод для розв’язання конфлікту на Донбасі.

Для того, щоб не допустити великого протистояння, необхідно не дозволити втілити у життя "Мінськ", розповів російський економіст, очільник Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов в ефірі каналу "Україна 24".

За його словами, президент РФ Володимир Путін вирішив для себе, що поки перебуватиме у Кремлі, "не відмовиться від встановлення контролю над Україною".

Відео дня

"Велика війна (між Україною та Росією – Ред.) ймовірна після того, як суверенітет України буде зданий за допомогою Мінських угод. Щоб не допустити великої війни, потрібно не допустити втілення Мінських угод…", – наголосив Ілларіонов.

Читайте також"Кремль затремтів": екс-розвідник пояснив, чому Путін програв щодо УкраїниРаніше директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, ведучий Валентин Бадрак говорив, що Володимира Путіна щодо України найбільше лякають сотні тисяч ветеранів війни, які готові захищати Батьківщину. Експерт підкреслив, що ветерани – найбільший український козир.

Агресія Росії проти України – коротко про те, що треба знати сьогодні

Влада РФ у 2014 році захопила український Крим та вдерлася на частину Донецької та Луганської областей. Росія на частині сходу України підтримала бойовиків, які створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Для розв'язання конфлікту у Білорусі були підписані Мінські угоди. Згодом українська сторона стверджувала, що підписання угод відбувалося "під дулом".

Низка країн Заходу через агресію РФ проти України покарали Москву санкціями.

Восени 2021 року РФ вирішила загострити ситуацію на кордоні з нашою країною – стягнула багато військових та техніки. В українській державі та у низці західних країн попереджали, що російська сторона здатна наважитись на повномасштабне вторгнення. 

Наприкінці листопада минулого року керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов поділився, що Росія готується до нападу на Україну на початку 2022 року.

На Заході РФ пригрозили новими санкціями у разі вторгнення в Україну.

У січні секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов говорив, що військ Росії біля кордону України не вистачає для повномасштабного вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: