В Нагірному Карабасі точаться бої / Фото REUTERS

Через конфлікт у Нагірному Карабасі Вірменія готова скористатися військовими механізмами Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Про це заявив постійний представник Вірменії при ОДКБ Віктор Біягов, повідомляє МЗС Вірменії.

Читайте такожНагірний Карабах - історія збройного конфлікту

Відео дня

"Розширення географії конфлікту може створити безпосередню загрозу безпеці, територіальній цілісності та суверенітету Республіки Вірменія, і в цьому випадку нами будуть використані відповідні військово-політичні механізми, спрямовані на колективну відповідь на зовнішню агресію, - зазначив Біягов.

Як повідомляв УНІАН, вранці 27 вересня Вірменія і Азербайджан розпочали бойові дії в районі Нагірного Карабаху. Сторони звинуватили одна одну у взаємних обстрілах, у результаті яких є загиблі. У Вірменії і невизнаній республіці Нагірний Карабах оголошено військовий стан і загальну мобілізацію. Азербайджан увів військовий стан з 28 вересня.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у телефонних розмовах з прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашіняном і президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим закликала обидві країни до припинення вогню в районі Нагірного Карабаху.

Війна в Нагірному Карабасі

  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почалося в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагорний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.
  • Час від часу на лінії зіткнення досі спалахують збройні конфлікти.