Посол наголосив, що Франція не збирається нападати на Росію / фото ua.depositphotos.com

Посол Франції в Україні Гаель Весьєр заявив, є країни, котрі зацікавились ідеєю президента Еммануеля Макрона щодо відправки військ в Україну за такої необхідності.

Як повідомляє Укрінформ, посол нагадав, що згідно з позицією Франції, немає червоних ліній і не треба утримуватися від чогось, навіть якщо буде необхідність щодо присутності військ в Україні.

"Ми можемо сказати, що це не виключається. Для нас це дуже потужний сигнал про те, що ми підсилюємо підтримку Україні. Не будемо себе стримувати якимись межами", – сказав Весьєр.

Відео дня

Він наголосив, що Франція не збирається нападати на РФ.

"Але ми вже готові зробити все потрібне, щоб підтримати Україну. Ось що ми намагаємося зробити. Це не щось узгоджене з нашими друзями і партнерами. Це те, що ми думаємо, але є деякі країни, які зацікавили ці ідеї. Це обговорюється", – пояснив дипломат.

На його переконання, перемога Росії в Україні спричинить ще більш ризиковану ситуації у світі, бо багато країн захочуть долучитися до ядерного клубу через загрозу своїй безпеці.

"Було б величезною помилкою думати, що всі в НАТО захищені, і США дають ядерну парасольку. Війна і Україні зачіпає баланс на континенті", - додав він.

Можливість вводу військ НАТО в Україну - думка аналітиків

Спроба президента Франції Еммануеля Макрона ввести війська в Україну все ж таки може виявитися першим доміно офіційної військової присутності НАТО в країні, яку роздирає війна, йдеться в матеріалі Newsweek.

Ніколя Тензер, старший науковий співробітник Центру аналізу європейської політики заявив, що Париж навряд чи діятиме поодинці і запропонував п'ять можливих варіантів

"Має бути чотири, п'ять або шість інших країн, які мають таку саму місію", - сказав він. Серед нинішніх найімовірніших кандидатів будуть країни Балтії, Польща, Чехія і, можливо, деякі країни Північної Європи.

Вас також можуть зацікавити новини: